Historie

Firmaet blev grundlagt af Antonie Bencini i 1937 under navnet ICAF som et par år senere blev ændret til CMF og endelig efter krigen 1946 Bencini i flere variationer. 1984 måtte firmaet lukke og mærket blev overdraget til et andet firma, som umiddelbart derefter ophørte med kameraproduktionen.


Billeder fra italiensk hjemmeside om Bencini - Kameraer før Comet
http://bencinistory.altervista.org/intro modificata.html


Se en billedserie af bencini Kamera fra Donato Consonni Klik

Bencini lavede simple og enkle kameraer ofte blot ”bokskamera” træk. Hovedvægten lå på rullefilm 127, men der er også kamera til B120 og til 35 mm, samt nogle til kodak kassetter især 110 kasetten.

De første var klapkameraer især før 2. verdenskrig, men ellers var de fleste med fast tubus, simpel lukker. Comet 3 havde lodret filmføring, så de lignede et filmkamera. Det var en løsning på det problem, hvor den længste side går på tværs af filem, hvorfor et normalt kamera vil optage i portrætformat. Løsningen genopfandt Yashica langt senere igen ved Samurai kameraet til format 18x24 på 35 mm film.

Det er karakteristisk, at modellerne skulle se ud af mere, end de egentlig teknisk var. De første var lavet i aluminiumshus med flot tubus, men var reelt blot bokskamera med små billedeformater. Senere ved 35 mm modellerne gik firmaet over til det nu moderne sorte look i plastikmaterial. Bemærk at de sidste modeller imiterede spejlreflekskamera med en forhøjning på overside, så det så ud som en pentaprisme.

Navnene var Gabri, Comet, Koroll Comet og Koroll var navne for fast tubus med varierende formater og filmtype.

Det ser ud til, at det ud over Italien er Østrig og England, som har været aftagere af Bencini kameraer. Det er herfra de fleste Bencinis bliver udbudt på Ebay.

Se i øvrigt oversigt fra Kadlubek som dog ikke er korrekt med hensyn til formater - gælder også Steimers liste.

De fleste Comet er til 127 film format 3x4 cm. De fleste Korell er til 120 film format 3x4,5 cm. Ved begge er der dobbelt så mange billeder end normalt på filmtypen (tvær format) hvorfor der skal bruges to røde vinduer for at få talt optagelserne. Først skrues til tallet står i det venstre vindue og der kan eksponeres, derefter skrues videre til samme tal står i det højre vindue osv.