Rolleiflex 3C 1956-1959

Rolleiflex 3C fra Rolleiflex’s storhedstid, Rolleiflex var det TLR kamera som alle andre fabrikanter skulle efterligne. I Europa var det et af mest anvendte pressekameraer frem til Vietnamkrigen, hvor Nikon og 24×36 mm formatet blev det foretrukne pressekamera.

Om ægte og uægte TLR kameraer: Klik


Overtaget af mig fra en bekendt som var museumsmand. Kameraet har været anvendt til dokumentering ved udgravninger. Den ukoblede selenlysmåler har fået et stød og er “død”.

Info : Klik

Altissa Altiflex 1E 1936…

Altissa – EHO fabrikken i Dresden var efter fremkomsten af Rolleiflex 1929 snart i gang med en ægte TLR til en lavere pris. Den blev fremstillet indtil 2. verdenskrig i forskellige varianter. Den afbillede var nok den mest avancerede med Compur lukker og objektiv 80 mm f=2.9 (Lack Pololyt tre linset)
Filmfremføringen sker ved hjælp af rødvindue, som samtidig fungere som dobbeltspærre. Man kan ikke spole næste billede frem uden af rødvinduet er blev lukket op.

Om Altiflex: Klik

Yashica Mat 124 G

En af verdens sidste TLR (to linse refleks) kameraer bortset fra special luksus Rolleiflex’er!
TLR kameraer både de ægte med afstandsindstilling på matskive og de uægte (brillant søger) blev uhyre populære fra 1930’er til 1960’erne. Urfaderen Rolleiflex blev et kamera for europæiske fotoreportere.

Se nærmere: https://www.kamerasamling.dk/tlr/generelt.html.

I Japan startede de allerede få år efter starten i Tyskland 1929. Men især i 50’erne skulle alle fabrikker store som små, kendte som ukendte have en eller flere TLR. Yashica kom ret sent i gang og var en af de sidste som lavede kvalitets TLR i masseserier. Senere var det vel kun Rollei (efter 1. konkurs), som lavede nogle få små serie i ædlere metal til vitrinerne.

TLR princippet er total ude af billedet ved digitalkameraer. Nutidens fotografer er heller ikke trænet i at bruge TLR, hvor søgerbillede godt nok er korrekt op/ned men sidevendt. Man er heller ikke vant til at se ovenfra og ned i søgeren på kameraet ud for mellemgulvet.